Äntligen klar

Idag hade jag min första lediga dag på jätte jätte länge och den firade jag med att sova till halv ett. Efter det var jag fortfarande i ett komaliknande tillstånd och kunde inte komma mig för att sätta igång med dagen. Jag hade planerat att storstäda mitt rum, wohoo, roligare saker kan man ju fantisera om, men efter att ha tvingats leva i mitt katastrofstökiga rum alltför länge utan en ordentlig chans att göra nånting åt det ville jag faktiskt skapa lite ordning. Detta fragment av ordningssinne är nånting jag deffinitivt har ärvt av min ordningsamme far, tyvärr har jag sammtidigt ärvt oförmågan att hålla ordning av min mamma och plågas därför av att inte lyckas ha det fint och städat längre än ett par dar i sträck. Det enda jag lyckades med idag var att sortera in en bråkdel av allt stöket i ett antal högar. Pappersskräp, plastskräp, annat skräp (mitt plågade miljömedvetna samvete tvingar mig till detta), därefter rena kläder som ska in i garderoben, skitiga kläder som ska tvättas, halvrena kläder som var nytvättade ett tag innan de lades i min soffa och innan min katt började sova på dem. Dessa tänkte jag att jag kunde rolla så de blev tillräckligt fina att ha när jag går runt hemma och ingen bryr sig om mina kläder är lite luddiga. Även detta kommer från att jag inte vill belasta miljön onödigt mycket med att tvätta i onödan. Jag måste läsa på mer om vad jag kan göra för att slippa mitt dåliga samvete. Risken är bara att jag får ännu värre skuldtankar när jag inser hur dålig jag är för miljön. Men i alla fall, det blev inte mycket mer städat än så. Ett hörn med papper och böcker blev lite ordnat, men de smutsiga kläderna tog sig inte ens till tvättkorgen.


 

Bio han jag däremot med. Jag och Sofie var och såg Sex and the City filmen. Lite lustigt eftersom jag inte sett så himla många avsnitt. Bara några här och där och jag har bara kollat när jag varit för pigg för att gå och lägga mig och det inte funnits något annat jag gillat på TV. Den var ok, men inte mycket mer. Bara sådär att man tycker det är trevligt att vara på bio, men man kommer inte ihåg så mycket av vad som verkligen hände när man väl sett klart. Och om en vecka kommer jag förmodligen ha glömt typ allt.

Men tillbaka till det jag tänkte skriva om från början! Ex-jobbet är alltså klart nu, därav min första lediga dag på länge. Rapporten ska bara godkännas och möjligtvis ändras på nån punkt sen är jag färdig högskoleingenjör!!! Herre gud, jag är snart ignenjör, det hade jag förträngt lite. Ha, fast jag har det inte lugnt och ledigt riktigt än, jag kommer att få jobba vidare med det jag tagit fram under examensarbetet lite till innan jag kan njuta helt av sommaren för företaget var intresserade av min produkt. Det känns roligt att det bärjar bli verklighet av det vi pluggat i tre år, men jag har en känsla av att sommaren kommer vara slut innan jag hinner varva ner. Hur som helst är jag glad över att det är sommar och jag längtar efter några lata dagar på stranden med rolig körkortsboksläsning eller nått liknande :) Det är rätt intressant faktiskt. Det blir nog ett körkort förr mig en vacker dag ändå.

jag, paint och framtiden

Paint är ett mycket underskattat program.

Just nu jobbar jag med presentationen till mitt examensatbet och sitter och ritar lite till bakgrunden i power pointen. Varför krångla till det när det finns nått så enkelt som paint?



Jag är alltså väldigt snart klar med hela examensarbetet och det känns helt sjukt konstigt! Sen kan jag göra precis vad jag vill och bli precis vad jag vill känns det som. Först blir det nog en lång resa om jag bara hittar nån som vill resa med mig, det känns lite för läskigt att åka helt själv. Annars vill jag ha körkort och jobb och en lägenhet där inte mina föräldrar bor. Jag vill gå på ikea och kolla på möbler och i inredningsaffärer och köpa en massa roliga prylar som jag inte varit ett dugg intresserad av tidigare, men nu när man ska få välja allt själv blir det plötsligt jätte kul att bestämma hurdana teskedar man ska ha och vilka handdukar och krokar och gardiner och allt annat som man behöver.

Nu i sommar blir det i alla fall Tom tits för hela slanten och det kommer nog vara jätte kul. Det känns redan som ett jätte roligt gäng och jag antar att de kommer bli ännu roligare ju mer man lär känna dom. Jag hoppas på att få vara med i en mörkershow som de har börjat med, men det var lite oklart om Ulla tyckte att det passade för de vill tydligen ha mig till annat... Mörkershowen verkar jätte rolig i allafall och om jag får byta pass med tjejen som inte ville ha mörkershowen så får jag ha hand om heliumballongen också! Det är ju hur coolt som helst :)

Men om det ska kunna bli en skön sommar måste jag ju ändå bli klar med allt inför presentationen så det är bäst att jag jobbar på lite till. Sen får jag slappa mera.

Jag har blivit lurad,åhhhå

Vem köper två fotografier på sig själv för 550 kr! Snacka om att va självcentrerad för det första, vad ska man göra med bilderna liksom, hänga upp dom i sovrummet och titta på sig själv varje kväll innan man går och lägger sig och säga "faan va snygg jag är!"

Jag har precis gjort detta... Köpt två foton för 550 kr alltså, inte hängt upp dem på väggen. Än... Det var ett sånt där modell för en dag påhitt där man får gratis sminkning, som inte var mycket bättre än vad jag själv kan klara av, sen blir man fotat med en massa olika bakgrunder och i en massa olika poser med olika kläder på sig. Det var kul att stå framför kameran i och för sig, men man var ju inte så himla bekväm och det hela kändes nästan lite pinsamt. Så fick man sätta sig med en tjej och kolla igenom alla bilderna medan hon hetsade en att välja ut de bilder man tyckte om. Det gick väldigt fort och man fick inte så lång betänketid på varje kort och de stressade en att fatta ett beslut om hur många kort man ville ha. Jag vet inte om jag fick de bästa bilderna med mig hem, men jag tycker faktiskt ändå att jag ser jäkligt bra ut! Brukar annars oftast tycka att jag ser helskum ut på alla bilder.

Det var Frida som tog med mig dit tillsammans med hennes kompis Hanna och det var ju en trevlig grej att göra tillsammans, men jag tycker egentligen att de tar onödigt mycket betalt för lite kort. De skriver ju inte ens ut papperskopior åt en! Men ja ja, nu är det i alla fall gjort och jag ska väl sätta in bilderna som jag pratar om. Om man känner sig rik så rekommenderar jag ändå upplevelsen. Kanske kan va en kul present också till nån som gillar att se sin egen spegelbild :)




Tokiga ponnyer

Det var ju väldigt väldigt länge sen jag var i stallet och för min kompis Frida var det ännu längre sen så hon föreslog att vi skulle åka dit och rida lite. Vädret har ju varit perfekt ett bra tag nu och det hade varit jätte mysigt att rida ut en sväng, men när vi väl kom dit hade tandläkaren precis varit där och rotat runt i munnen på de små hästarna så de var fortfarande lite groggy och förmodligen lite ömma i munnen så vi ville inte anstränga dem.

Vi hade väldigt kul i alla fall och jag blev jätte glad direkt när jag kom in i stallet och såg att min gamla Kim hade kommit tillbaka efter att ha varit utlånad till en tjej som skulle rida till henne för försäljning. Kim var min stjärna när jag red som mest på Ekensberg och hon var den jag kände mig tryggast på när vi skulle ut och tävla eller hoppa högt och jag var jätte glad att se henne igen. Philippa är ju också en av mina favoriter, men hur mycket jag än tycker om henne så har hon ändå varit den svåraste häst jag nånsin ridit! Kim var i och för sig också knepig i början men det var ändå ingenting mot vad Philippa kunde hitta på :)

Jag kommer aldrig glömma när jag äntligen fått Philippa att röra sig framåt överhuvud taget efter att ha haft gått igenom en period då hon bara stod still när jag skulle rida. Jag var på ute banan och hade fått upp rätt bra fart och galopperade runt och var väldigt nöjd med att jag faktiskt höll mig på banan, vilket var mer än jag gjorde med Kim på den tiden. På ena långsidan nån meter in på banan stod Stefan och kollade hur det gick för oss som red och när jag ska rida förbi honom börjar Philippa dra lite åt hans håll. Stefan försöker backa undan, men hon hade liksom riktat in sig på honom och styrningen fungerade inte så jätte bra, vi hade ju precis kommit överens om hur man gick frammåt, svänga kom långt senare i vår utveckling! Hur som helst så gick allt detta väldigt fort, kom ihåg att hastigheten var hög redan från början. Stefans överlevnads instinkter säger i alla fall åt honom att rädda sig själv så han sträcker upp sig hojtar till och håller upp armarna. Detta fick slut på händelsen väldigt fort då Philippa gjorde ett av sina tvära kast åt sidan vilket hon har naturlig fallenhet för varpå jag faller av, vilket jag tydligen har naturlig fallenhet för. Det var typ den andra av kanske 14 avtrillningar från just Philippa, eller det kan ha blivit fler... Jag håller räkningen faktiskt, har det bara inte i huvudet. Här kommer två bilder som jag tog i måndags, de är inte riktigt i sin livs form, men jag tycker de är söta ändå. Kim först, sen Philippa.

 

Loppan var i stallet också och vi hjälpte henne ta ut några hästar till hagen där vi passade på att hälsa på alla som ville hälsa på oss, vilket var alla utom Zeus. han verkade inte få eller vilja vara med de andra pållarna. Ska försöka komma ihåg att gosa lite med honom också nästa gång jag åker dit. Det var jätte roligt att träffa Loppan också, jag saknar att ha hoppträningar med henne och Frida med Maria som tränare.  Jag tog en del bilder i hagen också som jag vill spara.

   

  



image47

Biggest brain!

Ha! Vem har störst hjärna nu va? Eller näst störst kanske... Men i alla fall :)

image35
Genius brain!

Det var bara det jag ville säga just nu.

RSS 2.0