Sofie

Detta är ett meddelande till Sofie. Jag tar igen min bloggfrånvaro med att sitta alldeles för länge vid datorn alldeles för sent och vill bara göra dig uppmärksam på att jag nu uppdaterat bloggen extra mycket och väntar med spänning på dina kommande inlägg. Förväntar mig minst tre st innan imorgon är slut. Gärna innehållande roliga mobilbilder.



Dethär är evert förresten. Jag tycker bilden beskriver hans personlighet bra.


Nån gång ska jag rida i globen!





"Det är mycket nu" och Dagens teknik!!

Ja, så är det ju ganska ofta. Mycket nu. Jag gillar i och för sig när det är mycket, men just nu är det sådär så att det känns som att man inte hinner nånting bara för att det är så mycket som borde göras. Efter en vecka med Amerikabeök har lägenheten stökat till sig lite och som tur är fick jag hjälp av Per med disk igår. Det var inte så att jag sparat disk för hela veckan utan mer att den disk som hade diskats behövde diskas igen :) Det var super roligt att ha Hannah på besök och hon var jätte vänlig och hjälpte till och diskade hela tiden, men det blev inte riktigt som när jag diskar... Rent alltså. Det är nått särkillt med disk och tvätt i andra länder. I Nya Zeeland tvättar de kläderna i kallt vatten och i både Nya Zeeland och England verkar det som om de inte sköljer disken efter att de haft på diskmedel.

En annan nackdel med att ha någon på besök är att man inte får så mycket annat gjort än att vara med sin gäst så jag har inte tagit tag i de där sakerna som jag skulle hunnit göra ganska snabbt om jag bara gjort dem, men det gjorde jag inte så nu är det hunnit bli så många små saker att jag inte vill börja. Istället sitter jag och tittar på iPhone på 3s hemsida och är nästan övertygad om att jag faktiskt behöver en sådan pryl. Det är så konstigt, jag var inte alls imponerad när den kom. En alldeles för stor telefon med en massa balla funktioner som jag uppenbarligen inte skulle ha någon som helst användning för, men nu är det helt plötsligt inte så uppenbart längre. Hannah hade en iPod touch som jag petade lite på och blev helt fast. Det kändes så hightech och fungerade så bra att jag blev förvånad. Jag har nog inte riktigt trott att det var så bra som reklamen sagt, men efter att ha provat själv har jag fått en ny syn på livet! haha, nej, men på iPhone i alla fall. Testade hennes Mac book också och blev lätt avundsjuk på hennes pekplatta som var dubbelt så stor som på min HP och som fungerade perfekt till skillnad från min som inte riktigt behärskar zoomfunktionen som den påstår sig ha. Antingen zoomas det in till 1000% eller ut till 10%. Det kaske går att justera lite på nån inställning, men jag trode inte att det kunde bli bättre så jag har inte ens försökt.

Förutom att knappa på datorer och iPods har vi hittat på massor med roliga saker under veckan. Tom Tits förståss, Ridskolan, Ekensberg och en tur i skogen, Kladdkaka, Södertälje centrum, alla second hand affärer i södertälje, Fika, Stockholm, Slottet, Gamla stan och till sist Globen horse show. Jag fick lite av en överdos av globen idag efter att ha varit där alla tre dagarna. Inte hela dagarna så jag borde inte vara så slut, men det där annexet suger all kraft ur en om man inte passar sig. Man måste vara målmedveten och mentalt förberedd, vilket jag inte var idag så jag kolapsade lite när jag kom hem. Jag tror att dressyren också påverkade mig på ett negativt sätt. Jag dröjde kvar efter att jag jobbat klart i Spectrums monter (Det nya Hästsportcentret med alla former av hästsport samlat på en och samma plats tillsammans med boende för hästintresserade). Jag hade velat se fartfyllda shettisar och tomtenissar som snurrade runt på vimsiga hästar, men fick bara dressyr. Inte riktigt my cup of tea så jag tog en sväng till i Annexet innan jag insåg att jag fått nog och pallrade mig hem.

Hannah åkte hem igår så jag har lite mer svängrum i lägenheten nu, men det är lite för tyst och tomt. Plus att när jag inte har något att skylla på så måste jag nog ta tag i de där många sakerna som jag har lite här och var. Men först måste jag få in lite bilder här förståss.
Nej blir inga bilder just nu. Dagens teknik sviker mig.

Typ två timmar senare...




It's complicated

Att skruva ihop bordet gick lätt som en plätt, men stolarna blev det bara pankaka av. Det var den mest komplicerade stolskonstruktion jag sett! jag har i och för sig inte studerat så jätte många på nära håll, men det var komplicerat. Och dåliga instruktioner. Men det värsta av allt var att när vi väl fått ihop två stolar så var de vickiga! Och det värsta som finns med stolar är när de vickar hit och dit. Med lite justeringar blev de tillräckligt stadiga, men när jag satte mig insåg jag att de var lite högre än normalt och började då fundera på om de var bekväma eller inte. mamma tyckte det var så fruktansvärt att hon inte skulle kunna äta vid mit bord, men det blir hon nog så illa tvungen att göra om hon ska äta middag hos mig, för nu har jag tillslut bestämt mig för att ha kvar dom. De är sköna! Och fina :)

Min amerikanska vän Hannah håller med också. Hon har dock så korta ben att hon alltid har svårt att nå ner till golvet så det är lite annorlunda, men om hon inte tyckte att det var nån fara borde det va lugnt. Jag får väl bara ha långa människor på middag annars. Nu ska jag och Hannah nog baka en kaka tror jag. Och äta den vid mitt fina svarta matbord.


Long live America



Bordet som följde med hem

Klev upp tidigt idag med! Jag är så förvånad att jag måste kommentera det. Jag klev upp tidigt en ledig dag och skuttade glatt ner i tvättstugan och tvättade. Jag är som Lotta på bråkmakargatan när hon ska ha eget hushålle, fast jag trivs fortfarande och vill bo kvar i mitt hem, hon blev väl ensam och flyttade hem till mamma och pappa igen... Jaja, jag tycker minsta lilla grej är jätte rolig i alla fall och idag har jag skaffat många små saker som jag har kunnat glädja mig åt. Bla dushdraperi, trasmatta, värmeljushållare och vaxduk. Det är så kul att plocka iordning med allt sånt där för det gör sån stor skillnad när allt är på plats.

Jag gjorde även ett stort inköp idag. Ett inköp som inte gick helt smidigt. Det var ett matbord med fyra stolar på Cervera som jag gått och suktat efter ett bra tag och idag hade jag tid att gå och köpa det eller beställa det om det inte fanns hemma men jag hade sån tur att det fanns ett exemplar kvar! Expediten (som hade en väldigt snygg frisyr som jag också vill ha när jag tröttnat på långt hår) letade reda på kartongerna på lagret och jag skulle betala. Då visade det sig att jag faktiskt hade glömt att föra över pengar vilket jag funderat lite på när jag promenerade ner på stan så det var bara att gå hem igen. Mamma kom och hämtade mig så vi skulle kunna köpa bordet, kolla lite på stan efter allt det där jag sen köpte och sen köra hem paketet till mig, men först ringer Stefan och talar om att han inte har nån nyckel på sig och kommer inte in i huset.

Så... Vi far hem till mig med bordet, mamma åkte till nykvarn för att släppa in Stefan medan jag packar upp mina paket och upptäcker att jag fått helt fel bord och stolar! Det visade sig att det bara var visningsexemplaret av det andra bordet som fanns kvar och det bord jag hade fått visste de inte ens att de hade. Förvirringen var total och jag skulle få fundera på saken och ungefär där är jag nu. Jag tror jag behåller det här bordet faktiskt. Det kostade egentligen 1000 kr mer så det är ju en bra deal och från bilden jag hittat på på Dorres hemsida ser det ju fint ut. Jag har inte byggt ihop det och sett det i verkligheten än alltså, men det gör jag nog imorn.




Bordet som följde med hem


Jag ska bara

Jag hinner så mycket mer när jag kliver upp tidigt och lägger mig sent. Men det funkar bara en dag i rad, sen hamnar allt ur spel.

Apropå spel! Imorgon blir det nog spelkväll här hos mig. Kan inte lägga mig än, måste, fixa, lite, till...

Uppe med tuppen idag igen.

Taxen och jag har fixat hemförsäkring och tagit över elabonnemang efter att ha blivit vidarekopplad på telefon tre gånger på mindre än en minut. Men nu får jag elräkningar i alla fall. Och el förhoppningsvis. Det där med hemförsäkring var ingen lek det heller och jag blev nästan lurad på kuppen för att killen var en sån bra försäljare, men nu har jag lyckats ringa dom igen och förstått att det fanns ett bättre alternativ som jag ska få istället.


Igår försökte jag fixa adressändring också tills jag insåg att det kostade 400 kr! Eller det var egentligen för folk som var äldre äldre och för dom i min ringa ålder kostar det bara 195! vilket var ovärt tyckte jag så jag hittade att man lätt kan byta adress utan att betala om man går direkt till skatteverkets hemsida. Då får jag i och för sig inte de där söta flytt korten, men ibland är de ju inte så fina som man sett tidigare att de kan vara och då blir man ju besviken. Och 200 kr för att få posten flyttad från nysättravägen till ängsgatan tyckte jag var onödigt. Jag kommer förmodligen fortfarande ha kontakt med min far så jag kan hämta den felsända posten själv tills jag lyckats tala om för alla viktiga parter att jag nu bor på annan plats.

Denna andra plats är fortfarande fantastisk förresten.


Innan möbler


Efter möbler


Renkombo

Jag är så trött... Och jag tror jag har musarm.

Som på julafton

Nu är jag inflyttad! Och det gick fantastiskt smidigt och jag hade den bästa dan på länge. Det började tidigt med frukost halv sju hos pappa. Jag hoppade upp ur sängen och studsade runt i huset som om det vore julafton och jag var fem år. Jag var så galet glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Pappa skulle iväg mitt på dan nån gång och ville hinna göra sig iordning så kl 10 ville han att vi skulle va klara och om vi var! Kvart över sju kom vi igång och kvart över nio satte vi oss i min lilla gröna soffa och fåtölj, pustade ut och beskådade lägenheten och vårt fantastiska arbete med att få in alla 23 kartonger plus säng, bord, stolar och byrå.

Sen satt vi en stund och funderade på om det skulle få plats ett bord i stora rummet och det slutade med att jag vann 500 kr! Pappa tyckte att jag skulle ställa in mormor och morfars gamla kökssoffa mot en av väggarna och jag fattade inte vad han menade för väggen var ju uppenbarligen för kort i mina ögon! Men han var helt säker på att den inte var längre än väggen. Jag litade dock på mitt ögonmått och var lite kaxig eftersom jag har 500 kr innestående hos Per som förlorat ett vad mot mig i sommras så jag tyckte inte att jag hade så himla mycket att förlora. Och det gjorde jag inte för soffan visade sig vara 3 cm längre än väggen! Hm Hm Hm :)

När pappa farit iväg kom Frida förbi lagom till lunch som hämtades på kolgrillen. Undra hur mycket jag kommer äta där egentligen? Och sen kom jag på den briljanta iden att vi skulle spela sälskapsspel! Ticket to ride blev det, ett mycket trevligt spel som jag kan rekommendera som julklapp till nån spelglad vän. Per vann såklart och jag tror att jag kan ha kommit sist, men det minns jag inte så tydligt... Hur som helst så är sällskaps spel underskattade och jag hoppas jag kommer ha spelkväll hemma hos mig nån gång ibland.







Eftersom dagen började så tidigt hade jag fortfarande en fantastisk kväll framför mig efter spelsessionen och det var inte vilken kväll som helst. Det vankades Nobelmiddag! En kortvarig tradition som börjde och slutade någon gång på 90-talet och som nu fick en uppsving i och med att min kära syster kom på att det var dags igen. Trerätters middag, tipspromenad med Nobeltema och självklart en högtidlig diplomcermoni. Jag hoppas att det inte dröjer så himla länga innan gamla gympagänget är samlat igen. Jag kanske kan bjuda hem alla på middag sen när jag köpt mitt matbord. Ja, så får det bli!


I'm still awake

Jag är fortfarande vaken och jag är så fantastiskt nöjd med min nya lägenhet! Eller ny och ny, jag har ju ingen gammal och den är ju inte precis nybyggd. Men jag älskar den! Måste bara måla om ena rummet och kanske skaffa en limbotomte till hallen.

Jag och mamma var en sväng på stan och letade lampa också och hittade tillslut en jätte fin guldig som jag såklart glömde ta kort på så ni får tänka er. Sen var vi lite förvirrade ett tag innan vi lyckades lista ut hur vi skulle få upp den, men nu är den på plats och dimmer har jag också så kan ha myspysljus! Det ska bli så himla kul att få in allt och flytta in på riktigt.

Nu måste jag vila mina datorskadade armar och kanske sova nån timma mer än sist.



Det är inte klokt.

Jag klev upp kl 6 i morse för att äta gröt med pappa och sen dess har jag varit vaken! I vanliga fall hinner jag knappt äta upp gröten förrän jag håller på att somna och gladeligen kryper ner i sängen igen, men icke denna dag. Jag hade till och med ro att plocka lite med mina pärlplattor. >Ett av mina många små projekt alltså. Sen hann jag både duscha och fota som bevis på vad jag gjort och sitter nu här klar och behöver inte gå förrän om tio minuter. Vad har hänt med mig? Men det känns ganska bra. Men jag kanske crashar senare idag... Sov ju typ bara 5 och en halv timma. Hmmm... Jaja, efter jobbet ska jag i alla fall hämta nycklarna till min lägenhet!!! Bara så ni vet :)




Ja! Jag vet.

Ja! Nu har det satt igång igen. Jag har fått lite fart med att ordna allt det sista inför lördagens stora utflytt, inte en dag för tidigt. Jag belv påminnd av min far att jag bara har två dagar kvar att packa, sen är det lördag. Och då åker vi tidigt så allt måste verkligen vara klart. Ja! jag vet. fick han såklart till svar, och jag blev rätt irriterad över att han kände sig tvungen att påpeka detta uppenbara för mig. Men egentligen kan jag inte klandra honom, för för det första så ser mitt rum verkligen ut som om snöslungan kört över min resväska och skickat ut kläderna på en radie större än ytan på mitt rum och för det andra så hade jag faktiskt inte riktigt fattat att det är så snart som jag flyttar. Men jag vill ändå klara mig själv och gillar inte att bli påminnd. Jag trivs bättre med att upptäcka sådanna saker själv. Och sån här sista minuten stress är ju halva tjusningen med sånna här projekt.

Jag verkar tycka att det finns någon slags tjusning i att stanna uppe lite för sent var och varannan dag också. Det blir liksom inte lika spännande på dagarna om man är helt utvilad... Eller? Nej, jag vet faktiskt inte varför jag inte kan komma i säng. Kanske för att jag har så roligt att jag inte vill att dagen ska ta slut. Och för att nästa dag börjar med jobb så det dröjer så länge tills jag får leka med min dator, titta på roliga TVserier eller fixa med nått av mina hundra små projekt.

När jag flyttat in ska jag ta mig ett bad och koppla av i alla fall. Det gör inget om det blir lite stressigt nu. Om man ändå hade ett så här sjysst badkar från Westerbergs...




Dubbel dos

Det har varit väldigt lugnt på träningsfronten på sistonne pga en rad anledningar som jag knappt kommer ihåg... Jag missade en gång på friskis, sen kom jag av mig helt. Jag som gick tre dagar i veckan för inte så länge sen! Dansen hade ett långt uppehåll för läraren var sjuk + höstlov och ridningen missade jag förra veckan för att jag blev sjuk. Men den här veckan satte allt igång igen. Träningsvärken från dansen inträdde med omedelbar verkan och idag körde jag dubbla ridpass så stelheten lär inte vara lindrig imorgon. Men att mjukstarta är inget för mig. Det var Emma förtjänst för hon skulle skriva uppsats istället för att rida (stackare), så jag kunde se fram emot ett dressyrpass på den starka men trevliga valacken Reval, följt av en hopplektion på den sötaste hästen jag ridit på länge, Dumle. Vi var ett toppen team idag som vinglade oss fram mellan hindrena då Dumle inte riktigt hängde med på vart vi skulle de första vändorna. Men så fort jag lyckats vända in honom på rätt spår skuttade han glatt över fast han knappt hunnit förstå vilket hinder det var vi skulle ta. 

Pappa fick tyvärr vänta på mig ett tag efter lektionen som dragit ut på tiden och jag funderade lite på om han skulle va kvar eller inte. Min kära pappa är ju lite rolig, en gång när han skulle hämta mig på Ekensberg var jag ute i hagen och visste inte att han kommit förrän jag såg bilen köra iväg från gården utan mig! :) Då hade han väntat i en kvart och fått nog, fastän jag bara var fem minuter sen. Jag kunde väl inte hjälpa att han kom tidigare än vi bestämt. Men men, den här gången var han kvar, bara lite grinig. Nästa gång ska jag be honom komma en kvart senare så han slipper vänta.

Ja, nu är det bara friskis som jag inte kommit igång med igen alltså. Det känns helt plötsligt väldigt svårt att hitta tid till det, men nu har jag ju terminskort och det ska användas. Det är "mycket nu bara" :) haha, sämsta ursäkten. Nej på Söndag hinner jag gå. Så! nu var det sagt, och skrivet på nätet så alla kan se... Nån som vill gå på friskis på söndag?


Här är jag!

Tack Sofie för att du hjälpte mig med min blogg makeover.  Det var ett tag sen sist, men nu har jag ju lovat systern att jag skulle börja blogga igen när jag hade nått som inspirerade mig och har jag lovat så har jag. Just nu är det min inflyttning i den första egna lägenheten som peppar mig och idag fick jag reda på att jag kan flytta in nu i helgen! Jag har ju oroat mig för att jag skulle behöva vänta en vecka till, men det slipper jag alltså till min stora förtjusning. Nu händer det verkligen! Och jag ska dokumentera den stora händelsen här hade jag tänkt. Här kommer en bild som jag pusslade ihop härom dan när jag provkörde illustrator.



RSS 2.0